WooCommerce EAN betaling

Hvordan kan EAN-betaling booste din webshop?

Som webshopejer ved du, hvor vigtigt det er at have en god og fleksibel betalingsløsning, der tilfredsstiller dine kunder. Men vidste du, at du kan øge dit salg og din kundetilfredshed ved at tilbyde EAN-betaling?

EAN-betaling er en betalingsmetode, der bruges af offentlige institutioner i Danmark, som f.eks. skoler, kommuner, hospitaler og andre. Disse institutioner har et EAN-nummer, som de bruger til at betale elektronisk med. Det gør det nemmere for dem at håndtere fakturaer og bogføring.

Hvis du ikke tilbyder EAN-betaling på din webshop, kan du gå glip af mange potentielle kunder, som vælger en anden webshop, der gør det. Men hvis du tilbyder EAN-betaling, kan du nyde godt af mange fordele, både for dig og dine kunder.

I denne artikel vil vi fortælle dig mere om, hvad EAN-betaling er, og hvorfor du bør overveje at tilføje det som en betalingsmulighed på din webshop.

Hvad er EAN-betaling?

EAN står for European Article Numbering og er et system til identifikation af varer og tjenester. Et EAN-nummer er et unikt 13-cifret nummer, som tildeles en vare eller en tjeneste. Det sikrer, at varer og tjenester ikke forveksles med hinanden.

EAN-betaling er en betalingsmetode, hvor kunden betaler med sit EAN-nummer i stedet for sit kreditkort eller sin bankkonto. Når kunden bestiller noget på din webshop, skal han eller hun indtaste sit EAN-nummer i et felt på din betalingsside. Derefter skal du sende en elektronisk faktura til kundens økonomisystem, hvor fakturaen bliver godkendt og betalt automatisk.

EAN-betaling er ikke en del af din betalingsgateway, da det foregår via fakturabetaling. Det betyder, at du skal have et system eller en integration, der kan håndtere EAN-fakturaer. Du skal også have et regnskabsprogram, der kan lave købsfakturaer med både faktura- og ordrenummer.

Hvorfor tilbyde EAN-betaling?

Der er mange gode grunde til at tilbyde EAN-betaling på din webshop. Her er nogle af de vigtigste:

Øget salg: Ved at tilbyde EAN-betaling kan du nå ud til flere kunder, som ellers ikke ville handle hos dig. Mange offentlige institutioner har et krav om at betale med EAN-nummer, da det gør det nemmere for dem at håndtere fakturaer og bogføring. Hvis du ikke tilbyder EAN-betaling, kan du miste disse kunder til dine konkurrenter.

Nemt og billigt: Det er nemt og billigt at sende fakturaer med EAN-nummer. Du kan fx lave EAN-fakturaer på Virks hjemmeside, hvor du logger ind med virksomheds-NemID og udfylder de påkrævede felter. Systemet sender så fakturaen til kundens økonomisystem automatisk. Du skal bare huske at lave en købsfaktura i dit regnskabsprogram også. Du kan også købe og installere en integration på din webshop, som gør det endnu nemmere for dig og dine kunder at bestille og betale via EAN-nummer.

Hurtig og sikker betaling: Når du sender en faktura med EAN-nummer, er du sikker på at få din betaling hurtigt og sikkert. Fakturaen bliver sendt elektronisk direkte til kkundens økonomisystem, hvor den bliver godkendt og betalt automatisk. Du skal ikke bekymre dig om at fakturaen bliver væk eller forsinket i posten eller i kundens interne systemer. Betalingsfristen er normalt 30 dage fra fakturadatoen, så du har god tid til at planlægge dit budget.

Hvad er ulemperne ved EAN-betaling?

Selvom EAN-betaling har mange fordele, er der også nogle ulemper, som du skal være opmærksom på. Her er nogle af de mest almindelige udfordringer ved EAN-betaling:

Kræver ekstra arbejde: For at kunne tilbyde EAN-betaling på din webshop, skal du have et system eller en integration, der kan håndtere EAN-fakturaer. Du skal også have et regnskabsprogram, der kan lave købsfakturaer med både faktura- og ordrenummer. Du skal desuden være opmærksom på at følge de regler og krav, der gælder for elektronisk fakturering til offentlige institutioner. Det kan kræve ekstra arbejde og omkostninger at sætte det hele op og holde det opdateret.

Kræver gebyr: Nogle webshops vælger at tage et gebyr for at tilbyde EAN-betaling til deres kunder. Det skyldes, at de har ekstra omkostninger ved at give kredit og håndtere EAN-fakturaer. Gebyret kan variere fra webshop til webshop, men det ligger typisk mellem 25 og 50 kr. ekskl. moms pr. ordre. Gebyret kan afskrække nogle kunder fra at vælge EAN-betaling, eller få dem til at handle hos en anden webshop, der ikke tager gebyr.

Kræver tålmodighed: Når du sender en faktura med EAN-nummer, er du afhængig af kundens betalingsrutiner og -frister. Det betyder, at du ikke får din betaling med det samme, men skal vente op til 30 dage fra fakturadatoen. Det kan være frustrerende og belastende for din likviditet, især hvis du har mange ordrer med EAN-betaling. Du skal også være opmærksom på at rykke for betalingen, hvis den ikke kommer til tiden.

Sådan fakturerer du med EAN faktura

Hvis du vil tilbyde EAN-betaling på din webshop, skal du først have et system eller en integration, der kan håndtere EAN-fakturaer. Her kan du f.eks. bruge Virks hjemmeside til at sende fakturaer. Her kan du logge ind med NemId eller MitId og sende din EAN faktura.
Flere økonomisystemer som Economics, Billy og Dinero understøtter også EAN faktura.

Du skal desuden være opmærksom på at følge de regler og krav, der gælder for elektronisk fakturering til offentlige institutioner. Du kan læse mere om det på Nemhandel.dk.

Sådan kommer du i gang med EAN-betaling

Når du har det hele på plads, kan du begynde at tilbyde EAN-betaling som en betalingsmulighed på din webshop. Du skal bare sørge for at have et felt på din betalingsside, hvor kunden kan indtaste sit EAN-nummer. For nemt at kunne vise dette felt i din checkout, kan du benytte vores plugin til EAN-betaling til Woocommerce. Plugin’et tilføjer et felt på din checkoutside hvor kunden kan indtaste sit EAN nummer, og herefter valideres EAN-nummeret i Nemhandelsregisteret. Derefter skal du sende en elektronisk faktura til kundens økonomisystem med alle de nødvendige oplysninger.

Vent! Du kan prøve i 30 dage uden risiko

Du har intet at miste - vi returnerer dit køb uden spørgsmål

Bliv en del af slænget!

Skriv dig op til nyheder, tips og tricks og eksklusive rabatter på licenser til vores plugins. 

Du vil høre fra os 1-2 gange om måneden, og du kan altid afmelde dig hvis du bliver træt af os.