gls guide woocommerce plugin

Differentieret pris – Guide til GLS plugin

GLS plugin til Woocommerce giver dig mulighed for at generere og printe labels direkte fra Woocommerce, give gratis fragt og meget mere. Som noget nyt kan du nu også sætte prisen for forsendelse baseret på enten vægten af en given ordre, eller det samlede ordrebeløb.

I denne guide gennemgår vi mulighederne i den nye funktionalitet, og klæder dig godt på til at opsætte regler på din egen webshop. Guiden forudsætter at du har GLS forsendelse til Woocommerce installeret og opdateret til minimum ver. 1.6.0

Differentieret forsendelsespris baseret på ordretotal

Et godt marketingstip er at tilbyde gratis forsendelse ved køb over et vist beløb – dette er noget de fleste webshop tilbyder for at få kunderne til at lægge lidt ekstra i kurven og dermed opnå gratis forsendelse. Med vores GLS plugin er vi gået skridtet længere, og tilbyder prisintervaller, så du også kan tilbyde reduceret pris for forsendelse baseret på den komplette ordre total.

Med andre ord kan du fange de kunder som normalt ikke vil lægge ordre som er store nok til at opnå gratis fragt, og stadig få guidet dem til at lægge lidt ekstra i kurven for at opnå en rabat på forsendelse.

Et eksempel på denne prismodel kan være:

1 kr – 199 kr = Forsendelse 59 kr
200 kr – 399 kr = Forsendelse 39 kr
400 kr – 599 kr = Forsendelse 19 kr
Over 600 kr = Gratis forsendelse

Ved at tilbyde differentieret pris på forsendelse kan du give dine kunder incitament til at lægge en ekstra lille ting i kurven mod at spare på forsendelse. Det gør at du har større mulighed for at hæve dit gennemsnitskøb på din webshop, samtidig med at du giver dine kunder en oplevelse af at modtage en gevinst ved at bestille mere på din webshop.

Sådan opsætter du regler for forsendelsespris baseret på ordretotal

For at opsætte regler for forsendelsesprisen baseret på ordretotalen, skal du navigere til “Woocommerce” > “Indstillinger” > “Forsendelse” og vælge den forsendelseszone hvor GLS er aktiv som forsendelsesmetode. Vælg herefter den GLS metode du vil opsætte regler for (eks. GLS pakkeshop) og tryk på “Redigér”.

forsendelsespris baseret på ordretotal

Du får herefter præsenteret indstillingerne for din forsendelsesmetode.

Du kan nu vælge “Pris (Totalpris i kurv)” i dropdownmenuen ud fra punktet “Regler for dynamisk pris”
I skemaet herunder skal du indtaste reglerne for dine dynamiske priser.

I dette eksempel vil priserne hedde:

0-199 kr = Forsendelsespris 59 kr
200 – 399 kr = Forsendelsespris 39 kr
400 – 599 kr = Forsendelsespris 19 kr
Over 600 kr = Gratis forsendelse

Opsæt regler for forsendelsespris

Ovenstående billede indeholder regler for prisen fra 0-600 kr. Er ordretotalen mere end 600 kr. vil der lige nu blive opkrævet 59 kroner i forsendelse, fordi vi endnu ikke har opsat en regel for køb over 600 kr. Vi kan vælge at lave en ny række med regel for 600 – 10.000.000 kr og sætte forsendelsesprisen til 0 kr, men vi kan også vælge at aktivere gratis fragt i felterne over “Regler for dynamisk pris” og sætte minimumskøbet som skal placeres før der opnås gratis forsendelse.

Slå gratis forsendelse til

Gratis forsendelse vil nu aktiveres ved køb over 600 kr.

Ændrer du på noget tidspunkt på grænsen for gratis forsendelse, skal du huske at tilpasse reglerne i “Regler for dynamisk pris”.

Differentieret forsendelsespris baseret på vægt

Du har sandsynligvis varer i din webshops udvalg, som ikke alle har samme vægt. Du vil sandsynligvis også have oplevet at større ordrer vejer mere end små ordrer. Når du bestiller fragt gennem GLS, eller andre fragtleverandører, betaler du typisk prisen for forsendelse ud fra vægt på pakken som du vil sende.

Derfor har vi udviklet en funktionalitet som giver dig mulighed for at tilpasse dine forsendelsespriser baseret på den samlede ordres vægt. Ved at anvende vægtbaserede forsendelsespriser sikrer du at du ikke taber avancen på dine varer når du skal sende afsted med fragtmand.

Sådan opsætter du regler for forsendelsespris baseret på vægt

For at opsætte regler for forsendelsesprisen baseret på ordrens samlede vægt, skal du navigere til “Woocommerce” > “Indstillinger” > “Forsendelse” og vælge den forsendelseszone hvor GLS er aktiv som forsendelsesmetode. Vælg herefter den GLS metode du vil opsætte regler for (eks. GLS Privat) og tryk på “Redigér”.

Du får herefter præsenteret indstillingerne for din forsendelsesmetode.

Du kan nu vælge “Vægt (Totalvægt i kurv)” i dropdownmenuen ud fra punktet “Regler for dynamisk pris”
I skemaet herunder skal du indtaste reglerne for dine dynamiske priser.

I dette eksempel vil priserne hedde:

0-1 kg = Forsendelsespris 39 kr
1 – 5 kg = Forsendelsespris 49 kr
5 – 10 kg = Forsendelsespris 69 kr
10 – 20 kg = Forsendelsespris 89 kr
20 kg + = Forsendelsespris 109 kr

Forsendelsespris baseret på vægt

På sidste række har vi opsat en regel der gælder for intervallet 20 – 2000 kg. Skulle din ordre overskride 2000 kg, vil funktionaliteten stadig falde tilbage til den dyreste pris.

Bemærk: Har du opsat gratis fragt gældende fra et beløb ville dette stadig overskrive dine vægtbaserede prisregler og give gratis fragt når ordretotalen nås.

Vent! Du kan prøve i 30 dage uden risiko

Du har intet at miste - vi returnerer dit køb uden spørgsmål

Bliv en del af slænget!

Skriv dig op til nyheder, tips og tricks og eksklusive rabatter på licenser til vores plugins. 

Du vil høre fra os 1-2 gange om måneden, og du kan altid afmelde dig hvis du bliver træt af os.